Howest is een atypische, creatieve, innovatieve en ondernemende hogeschool. Anticiperend op de toekomst, vanuit het talent en de motivatie van elke student, leidt Howest professionals op die competent, direct inzetbaar en teamgericht zijn. Howest is toonaangevend in haar maatschappelijk relevant, praktijkgericht onderwijs, valorisatiegericht onderzoek en dienstverlening voor het brede regionale en internationale werkveld.

Howest is een open en pluralistische hogeschool, met respect voor diversiteit. Howest inspireert haar medewerkers en studenten om haar kernwaarden (serve, empower, care) in hun persoonlijk en professioneel leven te integreren.

Howest heeft als erkend kenniscentrum een drieledige opdracht: (academisch) hoger onderwijs, praktijkgericht onderzoek en maatschappelijke dienstverlening.

Howest heeft campussen in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde. Met 24 bachelor- en 12 graduaatstopleidingen biedt Howest vind je aan Howest een uitgebreid gamma aan opleidingen. Daarnaast bieden wij tal van mogelijkheden om verder te studeren via de Howest-Academy.

Op het gebied van onderzoek en maatschappelijke dienstverlening heeft Howest een stevige reputatie opgebouwd in praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek, dienstverlening en permanente vorming; steeds met een focus op het werkveld zowel in binnen- als in buitenland. Dit vertaalt zich in Vlaamse, Federale, Europese en internationale projecten in toegepast onderzoek, steeds op vraag van en voor bedrijven en social profit organisaties uit binnen- en buitenland.

Howest hecht groot belang aan de internationale dimensie in haar opdracht.

Binnen elk vakgebied neemt het belang van de internationale context alsmaar toe. Elke Howest opleiding heeft dan ook het leren met open blik ingebed in haar programma en biedt diverse internationaliseringskansen voor haar studenten en medewerkers.

Lees meer over Howest en internationalisering

doc
Nieuws
Document
Evenement
Project
Vacature
Info
Leden

Documenten

Hier vind je documenten die verband houden met onze activiteiten.

Children in Vietnam
Nieuws
Document
Evenement
Project
Vacature
Info
Leden

Kalender

Een overzicht van Educaid.be en internationale events rond onderwijs en vorming binnen de ontwikkelingssamenwerking.