VVOB zoekt een Algemeen Directeur

Organisatie: VVOB
Plaats van tewerkstelling: Brussel
Voltijds: Ja
Loon: Barema A213 van de Vlaamse overheid
Datum in dienst : 01/03/2018
Solliciteren tot: 06/12/2017

VVOB maakt het verschil voor meer dan 6 miljoen kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden door te werken aan beter onderwijs. Dat is namelijk de sleutel voor een meer rechtvaardige en duurzame wereld: via kwaliteitsvol onderwijs kunnen we gelijke kansen verzekeren.

Dat willen we nog beter doen, voor nog meer kinderen.

Dezelfde ambitie verwachten we van de nieuwe Directeur: Onze inhoudelijke expertise tot een nog hoger niveau tillen. Compromisloos resultaatsgericht zijn, en tegelijkertijd mensen en hun ontwikkeling centraal stellen. Onze financiële groei operationeel consolideren en versterken. In de meest complexe en delicate situaties toch oplossingen zien en bruggen slaan. Een mateloze inzet opbrengen voor ons wervend sociaal doel. En tegelijk rust en perspectief bieden.

De Directeur zal samenwerken met 150 medewerkers in acht ontwikkelingslanden en in België en met de overheden van die landen. Met een omzet van 12 miljoen euro vorig jaar versterken we de capaciteit van hun ministeries van Onderwijs, lerarenopleidingen en onderwijsbegeleidingsdiensten. Vlaamse onderwijsinstellingen nemen daar een groeiende rol in op. Vanuit deze partnerlanden maken we een link met de uitdagingen rond gelijke kansen die we kennen in het Vlaamse onderwijs.

Alle medewerkers staan als een blok achter onze humanitaire zaak, maar de Directeur is het ankerpunt voor onze donoren, waaronder de Belgische en Vlaamse overheden en andere grote internationale fondsen. Op langere termijn is het toevoegen van een commercieel luik aan onze werking niet uitgesloten.

Je rapporteert aan de Raad van Bestuur van VVOB die als vzw verbonden is met de Vlaamse overheid. Je wordt bijgestaan door een inhoudelijke Directeur in Brussel, een programmabeheerder in elk van de acht landen en thematische coördinatoren in Brussel.

Meer informatie is te verkrijgen via

Website: http://www.vvob.be/vvob/nl/werken/ind/algemeen-directeur